5 ok, amiért Dubaj helyett ide utazz az Emirátusokban

2019. február 26. 15:32 - evaszlfk

Dubajban, a világ leggyorsabban fejlődő térségében olyan érzésünk lehet, mintha luxus színfalak között járkálnánk. Pompa, fényűzés, felhőkarcolók, különleges szigetek és turistalátványosságok, valamint egész évben perzselően meleg. Ám ha valami autentikusabbra vágysz, akkor Ras Al Khaimah Emírséget mindenképpen látogasd meg alig 1 órára Dubajtól. Mondok 5 meggyőző érvet, hogy miért!

aerial_view_of_rak_city_from_al_qawasim_corniche_flagpole.jpg

Mit érdemes tudnod Ras Al Khaimah-ról?

Elsődlegesen azt, hogy Ras Al Khaimah az egyik legrejtettebb drágaköve az Egyesült Arab Emirátusoknak (UAE) és az egyik leggyorsabban fejlődő desztináció a régióban. 

Ras Al Khaimah a legészakabbi a hét emirátus közül, ami az Egyesül Arab Emirátust képezi. Az autentikus arab vendégszeretet, az érintetlen strandok és a szabadtéri kalandtúrák sokasága olyan vonzerővel várják az európai turistákat, amelyek egyedülállóak az emirátusokban. A Ras Al Khaimah szépsége egyedülálló kultúrájában és 7000 éves történelmében rejlik és alig 1 órás autóútra található a Dubaji Nemzetközi Repülőtértől.

5 dolog, amiért érdemes ellátogatnod ide

Ötnél jóval több van, de összegyűjtöttem neked a legfontosabbakat!

Lenyűgöző a természet vesz körül

A természet változatossága fantasztikus vonzereje Ras Al Khaimah-nak. Szemet gyönyörködtető látvány, ahogy a sivatag homokja összeérintkezik a türkiz tengerrel, és a szélcsiszolta kövek hatalmas hegyekké magasodnak. Ráadásul a hegyekben sokkal kellemesebb elviselni a nyári hőséget, hiszen 5-10 fokkal hűvösebb van, mint Dubajban, ahol májustól szeptemberig 40 fok feletti a hőmérséklet.

270318-rak-jebel-jais-1024x640.jpg

Outdoor programok sokasága

A természet szépségét kültéri kalandprogramok sokasága teszi még élvezhetőbbé, legyen szó hegyekről, tengerpartról, vagy sivatagról.

  • Hegyek (hegymászás, hegyi kerékpározás, piknikezés, VIA ferrata stb.)
  • Tenger (búvárkodás, úszás, snorkeling, hidroplános repülőutak stb.)
  • Sivatag (sivatagi túrák, újragondolt beduin kempingek stb.)
  • Golf 

270318-rak-bedouin-camp-1024x640.jpg

Kipróbálhatod a világ leghosszabb drótkötélpályáját

Te le mernél csúszni a csaknem 3 kilométer hosszú (2,83 kilométeres) drótkötélpályáján? A bátor kalandorok 1680 méter magasról indulhatnak neki a távolságnak, és nem mindennapi látványban van részük csúszás – vagy inkább repülés – közben, ugyanis elérhetik az óránkénti 120-150 kilométeres sebességet is. Az élmény egyébként 2-3 percig tart, és naponta mintegy 200-an csúszhatnak végig a dróton. Ha tetszik az ötlet, irány a Jebel Jais Flight!

Luxus szállást foglalhatsz a Dubaji árnál jóval olcsóbban

Amennyiben inkább Dubajban töltenéd az idődet, érdemes a szállást Ras Al Khaimah valamelyik 5 csillagos luxusszállodájába foglalnod, hiszen itt a Dubaji 3 és 4 csillagos hotelárért teheted meg, az autóút pedig alig egy óra. Az összes szálláshely családbarát, pazar SPA szolgáltatások várnak és mennyei ételek. Ha szereted a kényeztetést és szeretsz ár-érték arányban nagyon jól járni, akkor imádni fogod ezt az opciót.

270318-rak-al-marjan-1-1024x640.jpg

Sokkal autentikusabb

Ebben a térségben minimális a fényszennyezés, és sokkal értintetlenebb a természet. Ezenkívül számos régi épületet és várromot fedezhetsz fel, amire Dubajban semmi esélyed.

rak1-1-1024x640.jpg

+1 Kreatív kedvezmények

Ha ellátogatsz a hivatalos oldalukra (https://en.rasalkhaimah.ae/), kipróbálhatod az e-learning rendszerüket. Néhány kérdésre kell csupán válaszolnod a térséggel kapcsolatban, miközben megismered ezt az ékkövet és rengeteg hasznos információt megtudsz róla. Ha jól válaszoltál, számtalan kedvezményt kapsz az utazásodhoz. Kreatív és hasznos marketingmegoldás, nem igaz?

Szóval mindegy, hogy üzleti útra indulsz, esetleg csapatépítőnek keresitek a helyszínt, netán egyéni utazók vagytok, érdemes Dubaj helyett  Ras Al Khaimah-t választanod, amikor legközelebb az Emirátusokba utazol.

Leadfotó link | Fotók link

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletadobozonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr1514655519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása