Olcsó, fényűző és itt van a szomszédban. Tudod melyik karácsonyi vásárról van szó?

2017. december 11. 08:44 - evaszlfk

Mindenki tódul Győrbe és Budapestre (vagy épp Bécsbe) egy kis karácsonyi hangulatért, így a gyönyörködésnek és az árusokhoz való hozzáférésnek is gátat szab a ládabon taposó tömeg. Ha mégis odaférsz az egyikhez, akkor eléggé bele kell nyúlni a pénztárcádba. Viszont nem messze van egy csodaszép karácsonyi vásár, amelyet még kevesen ismernek, ám mindenképpen érdemes megnézni, már csak az árak miatt is. Hogy melyik városról beszélek? Nagyváradon, Európa egyik legszebb szecessziós városában különösen pompázatos és hangulatos a karácsonyi vásár. 3 óra alatt ott is vagy Pestről és fele annyiba kerül egy hétvége, mint itthon. 

Az utóbbi évtizedek nem kegyelmeztek a romániai Nagyváradnak, viszont pár éve óriási fejlődés vette kezdetét, és rohamléptékkel illesztik vissza Európa szívébe.  Tavaly óta is sokat fejlődött. Amikor tavasszal ott jártam, egy teljesen más arcát mutatta, mint így télen, és megállapíthatom, hogy minden szezonban talál kikapcsolódást az ember. Most télen a karácsonyi forgatag van célkeresztben és nyilván a wellness szállodák és létesítmények kikapcsoló, kényeztető programjai.  Ám a legklasszabb esemény mégiscsak a vásár.

nagyvarad-365letszikra-szlafkai.jpg

És be kell vallanom, nem számítottam ilyen varázslatos élményre Nagyváradon, mint ami fogadott. Kenterbe ver sok ismertebb vásárt, és nemcsak a látvány, hanem az árak is.

Mutatom:

Az itthonihoz képest majd' féláron csemegézhetünk, forralt borozhatunk és szerezhetjük be a kötelező mézes-mázos vásárfiákat.

Hangulatos fényfestések az egyébként is pazar szecessziós házfalakon, fényárban úszó óriáskerék, dekorégők szerte-szét, erdélyi kürtőskalács, és az elvárt forralt bor-George Michael kombó öltözteti karácsonyi lázba a szíveket. Nagyvárad Szent László tere egyébként is hatalmas, szóval van hely bőven a forgatagnak, és nem is kell úgy kerülgetni az embereket, mint mondjuk a Vörösmarty téren. Ez még egy piros pont.

Szóval ha olcsón szeretnétek karácsonyi vásározni, mindenhova odaférni és pazar kivilágítást látni, Nagyvárad nyílt karokkal vár. Ruccanjatok le egy éjszakára!

Már csak azért is egy éjszakára, nehogy valaki kimaradjon a forralt boros mámorból. :) És hogy hol szálljatok meg?

A képek alatt van egy klassz hírem. :)

Olcsó luxus Nagyváradon

A kinti 4 csillagos szállodák pofátlanul jó áron kínálják a szobákat, ráadásul pont hétvégén van a legtöbb hely, mert a business útról hazautaznak a vendégek. Mi a Ramada Hotelben**** szálltunk meg, ahol az exkluzív szolgáltatások mellett karácsonyi hangulat is fogadott.... és mindezt féláron az itthonihoz képest.

Csekkold le a bookingon a december 16-17-ei hétvégét 2 főnek:

Most erre azt mondod, hogy a budapestiben van aquapark. A nagyváradi Nymphaea Aquaparkba - amelyet ugyanaz tervezett, mint aki az Aquaword-öt - átszámítva 7000 Ft a belépő két főnek. Szóval így is 25 135 Ft-nál járunk.

De hogy mi van még a karácsonyi vásáron kívül?

Mondok még 5 jó okot, amiért érdemes ellátogatni Nagyváradra:

  1. árak,
  2. kultúra,
  3. távolság,
  4. wellness,
  5. városlátogatás.

Ha már felfedeztetek egy csomó magyar várost, akkor nézzetek át a szomszédba is. Részei lehettek egy kultúrgazdag város feléledésének.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletadobozonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr2713471265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása