Nem kell messze menni nyáron - aranyérmes horvátországi strand

2019. május 13. 09:35 - evaszlfk

Ha még nem tudod hova menj nyaralni, adok egy jó tippet! Európa legszebb strandja a Pasjaca strand, amely a varázslatos horvátországi Konavle régióban található, mindössze 30 percnyi autóútra Adria gyöngyszemétől, Dubrovniktól. 

unnamed_1_2.jpg

A szikla lábánál lévő strand egy igazi kis csoda. 1955-ben egy alagút jött létre a tenger által gyakran elárasztott területen. Régen az ott maradt sziklákat az utak építésére használták, vagy a tengerparton hagyták. Néhány év múlva a hullámok ezeket a sziklákat kavicsokká, majd homokká alakították át. Így jöhetett létre a mai varázslatos Pasjaca strand.  

2019-ben ez a strand nyerte el Európa legszebb strandjának a díját, mely az ember és a természet közös munkájának a gyümölcse révén maradhatott fent mind a mai napig.

Mi minden vár rád a helyszínen?

Színtiszta természet és nyugalom. Pasjača egy gyönyörű, rejtett strand a meredek konavloi sziklák aljában. Így ha nyüzsgésre, extrém vízi sportokra vágysz, vagy épp szereted a strandon hangosan hallgatni kedvenc slágereid, el kell, hogy mondjuk, itt minderre nem lesz lehetőség. A strand ideális fiatal párok, romantikát kereső emberek és a rejtőzködni vágyók számára. Ez a hely maga a nyugalom „szigete". Garantáltan feltöltődsz pár nap alatt!

unnamed_9.jpg

Csak, hogy még egy bronzérmes horvát strandot ajánljunk, harmadik helyezést ért el a Nugal strand, mely a Makarska riviérán található és minden bizonnyal Európa legrejtettebb strandjainak egyike ez. Biztosan megtalálod a nyugalmat, a hely családias, nyugodt légkörével. Itt még a nudizmus kedvelői is kedvükre fürdőzhetnek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletadobozonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr1914823260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása