Nyári TOP10 bakancslista - Avagy tudd, mit vegyél idén nyáron, ha elégedetten akarod zárni a szezont!

2017. augusztus 02. 08:00 - evaszlfk

A bakancslisták aranykorszakát éljük. Legyen szó 30-as vagy 20-as éveidnek checklistáiról, netán arról, ami az egész életedre vonatkozik és el akarod érni, a lényeg, hogy legyen a szemed előtt egy pipálható lista azokról a dolgokról, amelyek fontosak neked. Fontosak, mert fejlesztenek, mert többé tesznek, mert tapasztalattal gazdagítanak, vagy egyszerűen csak értelmet és keretet adnak egy időszaknak. Ilyen ez a nyári TOP10 termék bakancslista is, szuper Korzós termékekkel – a Korzó az Auchan hipermarketek előterében lévő üzleteket foglalja magába, - hogy bekeretezd a nyarat és olyan holmikkal töltsd meg az élmények mellett, amelyek hozzád adnak… barna bőrt, okos gondolatokat, kényelmet, biztonságot és persze ragyogó szépséget. 

leadfoto_eletadobozonkivul_pinterest-com.jpg

A lista egy rangsor is egyben és full szubjektív, vagyis én fontossági sorrendet is állítottam fel. A saját sorrendedet majd Te eldöntöd. ;)

1. Könyvek, amiket végre elolvashatsz

Nyáron végre el tudod olvasni azokat a könyveket, amiket év közben szereztél be, de sosem volt időd belekezdeni. Viheted magaddal a strandra, a nyaralásra, de utazás közben is olvashatsz, vagy egy pohár roséfröccs mellett a teraszon egészen sötétedésig. Ha nem szeretsz olvasni, vagy nem szánsz rá időt, akkor ideje belekezdeni, hogy részesülj Te is a jótékony hatásaiból: többek közt fejleszti a fogalmazási készséged, koncentrációs képességed, a memóriád, bővül a szókincsed és csökken a stressz.

Én idén belekezdtem egy olvasás kihívásba #52hét52könyv, vagyis azt vállaltam, hogy minden héten elolvasok egy könyvet, hiszen annyi összegyűlt az évek folyamán, és kár azokért az olvasatlan tartalmakért. A kihívásomhoz azóta több százan csatlakoztak a FB csoporton keresztül, akikkel egymást inspiráljuk és motiváljuk. A kihívásról ITT olvashatsz.

 konyvek_bakancslista.jpg

2. A tökéletes bikini, amire végre rátalálhatsz

Ki ne szeretné a stílusához és az alakjához megtalálni a tökéletes bikinit, fürdőruhát? Csak ez nem olyan könnyű. Vagy azért, mert májusban jutott eszedbe, hogy gyorsan vegyél egy edzőbérletet, vagy éppen elégedetlen vagy az egyik testrészeddel és tuti mindenki arra fog figyelni a strandon. Vagy azért, mert kicsi a cicid és nagyobbat szeretnél, vagy nagyobb és kisebbet. Ahh. Mi nők semmivel sem vagyunk elégedettek, már ami saját magunkat illeti. Pedig a képlet egyszerű: ha nem vagy elégedett, akkor tegyél ellene életmódbeli vagy mentális változtatással.

Triumph elkötelezett a hozzád illő fehérneműk és fürdőruhák gyártása mellett. Az én kedvencem a Painted Leaves fantázianévre hallgató bikini, amely egy kézzel festett széria része. A számomra legfontosabb szempont a külcsín és a kézműves feeling mellett a levehető pánt, hogy ne barnuljon rá a csík a vállamra, és a push-up hatás, ami 75A-sként igazán jótékony hatást fejt ki. A képen nem ez a bikini szerepel, mert a szöveg elhelyezése jobban passzolt a sloggi-hoz. J Nézz körül Te is a Triumph háza táján, ahol megtalálod a csodaszép, ráadásul pénztárcabarát sloggi bikiniket és fehérneműket is.

triumph.jpg

3. Párnamánia, avagy hozd a trópusokat az otthonodba

Manapság minden divatos, amin van egy tukán, flamingó, pálmalevél vagy ananász. Az idei nyár nagyon kedvez a trópusi design-nak, és én is imádom az ilyen mintájú kiegészítőket. Be is szereztem néhány feelinges párnát a Jysk-ből, amelyek egészen átalakították a nappali hangulatát. Szóval, ha meguntad a kanapédat, ki ne dobd és át se húzasd, hanem cseréld le a párnáidat éppen az adott évszaknak vagy divatnak megfelelően! Jóval költséghatékonyabb megoldás.

Én a párnákat most kivittem a kertbe, hiszen jótékony szolgálatot tesznek a délutáni árnyékos ejtőzés és olvasás során. Mit szólsz ehhez a kényelmes vacokhoz?

parnak_bakancslista.jpg

4. Fesztiválcucc, nem hagyhatod ki

Mivel fesztivál nagyhatalom lettünk, minden héten találsz több érdekes fesztivált, legyen az gourmet, zenei vagy éppen kulturális. Bőség zavara. Te emlékszel még, mit viseltél a legemlékezetesebb fesztiválodon? Valószínűleg igen, ez pedig a vaku-hatástól van. Tehát érdemes valami klassz, fesztiválos holmit beszerezned, mert nem tudhatod, hogy miben ér életed meghatározó élménye.

Én a szakadt farmersort és atlétatrikó kombinációra esküszöm, hozzá valami feltűnő kiegészítővel. Nem telhet el úgy a nyár, hogy nem látogatsz ki egy fesztiválra valami olyan göncben, amely az életvidám-egyszer élünk éned egy részét mutatja meg stílusában. 

5. Legyen TOMS cipőd és máris jótékonykodsz

Imádom a TOMS cipők mögött megbújó ideológiát. Bár nem is bújik meg és nem csak ideológia, hiszen ez egy One for One® vállalat. Ha veszel egy TOMS cipőt, akkor kap egyet egy rászoruló is, tehát ezzel az autentikusan trendi cipővel még jótékonykodhatsz is. Gondolj bele, hogy a cipőválasztásod beindíthatja a pillangóeffektust, vagyis ezzel a pici döntéssel megváltoztathatod valaki életét és ezzel akár a világot is. Fantasztikus! Win-win sőt, win-win-win helyzet. Jó neked, a vállalatnak és a rászorulónak is.

Alig lehet választani a designos cipők közül, de most ezen a két páron akadt meg a szemem, igazi nyári sláger darabok.  Ha pedig van gyerkőcöd, hasonló cipőt is hordhattok, mert a legtöbb fajta gyerekméretben is kapható, így ő is trendi és adakozó lesz.

6. Napolaj, amely véd és barnít is

Már írtam, hogy napkirálylány vagyok, imádok a 40 fokban perzselődni a napon és szeretem, ha nem sül rám a bikini pánt. Aki hozzám hasonlóan napelemmel működik, az alig várja az első napsugarakat, hogy beszerezzen a természetből a D-vitamin mellett egy kis bőrszínt is. Illetve olyan isteni érzés napsütésben a teraszon/kertben/vízparton olvasgatni! 

Sajnos sokáig hajlamos voltam elmulasztani a megfelelő bőrvédelmet, mert úgy gondoltam, hogyha magas faktorszámú krémmel kenem magam, akkor nem barnulok…jó, hagyjuk most az „Ez de hülye” dumát, én is tudom. Aki dohányzik is tisztában van a veszélyeivel, mégis… DE. Most fordult a kocka. Rátaláltam a Bioderma Photoderm bronzolajára a BENU Gyógyszertárak kínálatában. IMÁDOM! Komolyan! Egyrészt isteni illata van, másrészt az olajtól szépen csillog a bőröm bekenés után, harmadszor 30 és 50 faktoros védelmet biztosít a káros napsugarak ellen, és végül a jolly joker: csodaszépen barnít. Isten áldja azt, aki kitalálta a védő és barnító napolajat! 

napolaj_bakancslista.jpg

7. Fitt és egészséges reggeli

Mivel van a tarsolyomban egy személyi edző papír is, még kiemeltebb figyelmet szentelek a táplálkozásnak. Nem azt mondom, hogy nem eszem „bűnös ételeket”, inkább azt, hogy figyelek az egyensúlyra. Ilyen egyensúlyteremtő módszer, ha szuperfitt reggelit eszel, hiszen ez a legfontosabb étkezése a napodnak, amely mindent meghatároz.

Szinte minden reggel ugyanazzal a reggelivel kezdek (kivéve hétvégén, amikor a tojás van porondon), mégsem tudom megunni, mert változatossá tehető.

Teljes kiőrlésű natúr müzli vagy zabpehely, chia mag, lenmag, magőrlemény, egy kocka magas kakaótartalmú étcsoki, idénygyümölcsök és magtej (mandula, kókusz, mogyoró stb.) többek között a Herbáriából. Hidd el, hogy ez a kombináció egész délelőtt lendületet ad, lassan viszi fel a vércukrod, tehát nem leszel kajakómás és ellát olyan vitaminokkal, zsírokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal, rosttal stb. amelyek egészségesen és fitten tartják a szervezeted. Feltölt fitt-energiával! Ráadásul segít elérni vagy megtartani a jó alakodat!

reggeli.jpg

TIPP: Ha nagyon meleg van, akkor fagyasztott gyümölcsöt dobj bele és turmixold össze. Máris készen van a smoothie-d! Itt találod a cikkemet a témában.

8. Biztosítás és bankkártya

Nah igen, a kötelező kellékek, főleg, hogyha nyaralni mész. Én például csak minimális kp-t szoktam magamnál tartani, mindent kártyáról intézek, és ráadásul olyan bankkártyám van (persze PayPass-os), amelyhez utazási biztosítás is tartozik, nem is akármilyen. Minden bankkártyához jár valamilyen biztosítás, de sok esetben érdemes külön kötni, mielőtt nyaralni indulsz, mert nem igazán jók a feltételei. Nem úgy az én Erstés kártyámnak, amelyhez nagyon jó konstrukció tartozik, tehát nem kell rumliznod a biztosításkötéssel.

Úgy működik, hogyha valami problémád lesz külföldön, hívod a kártyád biztosítójához tartozó telefonszámot (érdemes lementened a telefonodba), és már intézkednek is. Szerencsére élesben nem kellett még kipróbálnom, de jókat hallottam róla. Egyedül akkor kötöttem külön, amikor az USA-ba utaztam, mert arra érdemes jobban odafigyelni.  Szóval mindenképpen nézz utána, hogy a Te bankkártyádhoz milyen biztosítás tartozik.

9. Paul Hewitt karkötők, az elegáns tengeri életérzés

Ha igazán trendi és igényes kiegészítőt szeretnél idén nyáron, akkor ne csak az olcsóbb bizsuk között keresgélj, hanem designer holmik között is, vagy keresd a márkás darabokat. Ekkor máris rá fogsz bukkanni Paul Hewitt tengerész feelingű cuccaira. Imádom. Jajj, nem is tudom, melyik fotót tegyem be. A színek, a fazonok, az apró és tökéletes részletek, mind-mind stílusossá teszik az ékszerek viselőjét.

paulhewitt_bakancslista.jpg

10. Vidám strandtörülközők

Mindenképpen be kell szerezned egy színes strandtörcsit, ha Te is hableány, habfiú, napkirálylány vagy egyéb nyári unikornisfajzat vagy. Bevallom őszintén, én féltem a drága törülközőket kivinni a vízpartra, tehát azokat inkább fürdőlepedőnek használom otthon, viszont szerencsére olcsó darabokból is lehet nagyon pofásakat kapni. Például a PEPCO-ban 1000 Ft körül vettem a képen látható törülközőt. Kaktuszos, élénk színű, jópofa a szöveg… nem is kell ennél több és jobb idén nyárra.

torulkozo.jpg

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

A Korzóval úgy gondoltuk, kedveskedünk Nektek egy kis meglepetéssel. A Korzó Inspiráció Facebook oldalán ITT találsz egy egyszerű kérdést, amelyre kommentben kell válaszolnod. A válaszhoz böngészd át alaposan a 10 pontos bakancslistámat.
Like-olj, kommentelj, és a tiéd lehet egy 10 000 Ft értékű Office Shoes ajándékutalvány, hogy akár egy TOMS cipő megvásárlásával Te is jótékonykodhass! J

Ha tetszett a felsorolás és szeretnéd beszerezni Te is valamelyik terméket, akkor íme az üzletlista:

1.HVG-könyvek | A kiadó webshopjából beszerezhetőek, illetve a 365letszikra olvasói minden héten egy könyvet 40% kedvezménnyel tudnak megvenni. LINK
2. Triumph bikini | Triumph üzlet (Korzó Budaörs, Dunakeszi, Maglód, Soroksár, Solymár) LINK
3. TOMS cipők | Office Shoes – (Korzó Budaörs, Soroksár) LINK
4. Fesztiválholmik | Answear LINK / H&M (Korzó Dunakeszi és Szolnok) LINK / Orsay (Korzó Dunakeszi) LINK / Promod (Korzó Dunakeszi)LINK
5. Trópusi párnák | Jysk – (Korzó Budakalász, Fót, Debrecen, Miskolc II) LINK
6. Bioderma napolaj | BENU gyógyszertárak (Korzó Csömör, Maglód, Kecskemét, Soroksár, Székesfehérvár, Miskolc) LINK
7. Reggeli bio termékek | Herbária (Korzó Miskolc, Miskolc II, Szolnok) LINK
8. Bankkártya | ERSTE Bank (Korzó Szigetszentmiklós) LINK
9. Paul Hewitt karkötők | Óra-ékszer üzletek LINK (Fotók: pinterest.com)
10. Strandtörülközők | PEPCO (Korzó Budaörs, Maglód) LINK

A Korzót az iranykorzo.hu weboldalon, és a Korzó Inspiráció Facebook oldalán (https://www.facebook.com/korzoinspiracio/) éritek el.

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletadobozonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr6612704747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása