Az életre keltés teszi értékessé az ötletet

2017. június 19. 08:25 - evaszlfk

Cselekednünk kell, még akkor is, ha ijesztőnek tűnik a sötétben tapogatózni, kiállni valami mellett, valami újat, összetettet és élettel telit létrehozni, és végigvinni mindazt, ami ezzel jár! Cselekednünk kell, különben nem megyünk semmire!

bando-com-365letsuikra.jpg

Azt gondoljuk, elég, ha szabadjára engedjük ötleteinket, és máris csúcsokat döntünk és learatjuk a babérokat, ám az ötletek mit sem érnek elköteleződés nélkül!

Seth Godin legalábbis így gondolja és írja is az Ikarosz tévedése c. könyvében. Szerintem is igaza van, hogy a szavak könnyűek és tettek nélkül szinte mit sem érnek. Éppen ezért van az is, hogy nem lehet ellopni más ötletét, mert kell hozzá a megvalósítási stratégia, hogy értékes legyen.

Nem lehet ellopni más ötletét, mert kell hozzá a megvalósítási stratégia, hogy értékes legyen.

Addig csak egy gondolat, ami lehet bárkié, amiből bárki inspirálódhat.

Szóval ne aggódj, senki nem tudja igazán ellopni az ötleted, mert a gondolatoddal megy semmire. Az életre keltés nehéz munkája teszi értékessé az ötletet és igazán a tiéddé. 

“NE TARTS ATTÓL, HOGY ELLOPJÁK AZ ÖTLETEIDET! A VALÓBAN JÓ ÖTLETEKET ERŐVEL KELL LENYOMNI AZ EMBEREK TORKÁN.” Howard Aiken

Leadfotó: bando.com

komment
Címkék: Seth Godin

A bejegyzés trackback címe:

https://eletadobozonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr988925770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása