Idén is keresik az Év Fiatal Vezetőjét – elindult a pályázat

2018. november 24. 18:17 - evaszlfk

Vezetővé bárki válhat, ugyanakkor valóban jó vezetőnek lenni kevesebbeknek sikerül. Idén három sikeres pályázati év után újra megmérettetnek a 40 év alatti fiatal vezetők, hogy elnyerjék az Év Fiatal Vezetője Díjat és az ezzel járó elismerést. A pályázatokat állandó, neves szakemberekből álló, az ügy mellett mélyen elkötelezett szakmai zsűri bírálja majd el, amely idén két új taggal bővült: Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezetője és Gerendai Károly üzletember is a kezdeményezés mellé állt.

orunk fiatal felnőttjei egyre nagyobb számban jelennek meg a munkaerőpiacon, és kompetenciáiknak köszönhetően, valamint a munkaerőpiac sajátos kihívásainak okán sokan hamar vezető pozícióba kerülnek.

az_ev_fiatal_vezetoje_dijatado_2017.jpg

De vajon melyek a jó vezetők legfontosabb ismérvei?

Modern vezetéselméletek az alábbi jellemzők kulcsszerepét hangsúlyozzák: legyen innovatív, önálló, bírjon küldetéstudattal, tudjon felelősséget vállalni, ugyanakkor fontos, hogy megfelelően tudja értékelni, motiválni csapatát és tudatosan fejlessze saját szakmai- és vezetői képességeit.

A pályázatokat bíráló, nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri is hasonló szempontokat vesz figyelembe az értékelésénél, így a pályázó elért eredményei mellett vizsgálja a szervezeten belül betöltött pozíciót, a leadership szerep tudatos megélését, valamint a vezetői képességek folyamatos fejlesztésére való törekvést. Ezt erősítette meg Blaskó Nikolett is, aki felelős vezetőként vallja, hogy a siker fontos alkotóeleme a kitartás, a magas színvonalú szolgáltatás és a profizmus mellett az értékrend, amely szerint egy szervezet működik. Mindennek megteremtése, az iránymutatás a vezető feladata.

A díjra négy kategóriában - nagyvállalati, kkv, non-profit és állami szektorban működő - olyan 40 év alatti vezetők pályázhatnak, akiknek legalább egyéves vezetői tapasztalatuk van, és akik legalább öt főből álló csapatot irányítanak a mindennapok során. „A díjat 2015-ben azzal a szándékkal alapítottuk, hogy megszólítsuk, és az elismerés által kiemeljük az országban azokat a fiatal vezetőket, akik kimagasló munkahelyi teljesítményük mellett valóban példamutató vezetői szemlélettel rendelkeznek, így követendő példaként állhatnak kortársaik, a következő, vagy éppen a korábbi generáció előtt.” – említette céljaik között Bite Barbara, a Coaching Team ügyvezető igazgatója, a díj alapítója.

A hiánypótló kezdeményezésre az elmúlt években közel kétszáz pályázat érkezett és idén is hasonló kiélezett versenyre számítanak a kiírók.

„Fontos számunkra, hogy a jó gyakorlatokat széles körben megismertessük, így minden pályázónak szeretnénk online megjelenést biztosítani, valamint a legjobbaknak a személyes bemutatkozási lehetőséget is megadni” 

- mondta Szabó Viktória, a Fiatal Vezetők Akadémiáját működtető Coaching Team munka- és szervezetpszichológusa, aki hozzátette: a zsűri a fődíj mellett különdíjakkal, a további helyezettek számára pedig egyéb elismeréssel is készül képzési programok, tanfolyamok, szakkönyvek formájában.

A jelentkezők december 10-ig küldhetik be pályázatukat,

a szakmai zsűri ezt követően kezdi meg az értékelést. Az ünnepélyes eredményhirdetés 2019 februárjában lesz, ahol a személyes meghallgatást sikerrel teljesítők a közönség számára is bemutatkoznak, majd sor kerül a kategória-győztesek, valamint az Év Fiatal Vezetője 2018 díj nyertesének kihirdetésére.

A pályázati kiírás az alábbi linken elérhető: http://www.coachingteam.hu/palyazat-2018/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletadobozonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr9914391130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása