Ideabook, egy könyv, amely valóban inspirál!

2017. szeptember 05. 18:16 - evaszlfk

Hallottál már az ideabook-ról? Ez az egyik kedvenc könyvem, amit Fredrik Haren írt és a magyar piacra a HVG kiadásában jelent meg gondolat.ébresztő címmel. Így rémlik? Többször is írtam róla és hoztam sztorit belőle. A könyv tele van üres lapokkal is, amik arra várnak, hogy megtöltsd a saját gondolataiddal. Ez több, mint könyv...

fredrik-haren.jpg

Miben segíthet neked ez az ötletkönyv? Inspirálhat!

A benne lévő idézetek, sztorik elgondolkodtathatnak és inspirálhatnak olyan dolgok kitalálására, amelyek előrébb visznek a célodhoz. Olyan eszköztárat ad a kezedbe, amit használhatsz. Feladatokat, amelyekkel gyakorolhatsz kinézni a dobozodból.

"A jó ötletek nem jönnek csak úgy maguktól – azokat elő kell csalogatni. Az inspiráció és a motiváció két holtbiztos módszer, hogy a gondolatok szárnyra kapjanak. Ez a könyv pontosan ezt a célt szolgálja: inspirál és motivál, gondolkodásra és gondolataink lejegyzésére késztet." Fredrik Haren

A könyv tele van kreatív praktikákkal, érdekes sztorikkal, elgondolkodtató feladatokkal és ismert szakértők példáival. Én néha előveszem, és beleolvasok, aztán visszateszem a polcra. Majd ismét előveszem, amikor kell egy kis inspiráció valamihez. Ez egy olyan könyv, amibe kötelező írnkálni, firkálni, magadévá tenni. ;)

Továbbá van benne egy csomó olyan oldal, amiken csupán egy darab idézet kapott helyett, valamelyik apró betűvel, valamelyik óriás fontmérettel.

Nem értek azzal egyet, hogy ki kell használni, fullig meg kell tölteni a felületet szöveges tartalommal, információval. Szeretem, ha vannak "felesleges részek", amiken csak a design érvényesül, vagy csak egy gondolat van kiemelve, mert hagyja lélegzethez jutni az olvasót. Nem erőltet rám semmit, hanem részévé tesz az adott dolognak. Engedi, hogy én gondoljak róla valamit. Bízik bennem, hogy a saját megoldásaimat csak én tudom megtalálni, senki másnak nincs rá tuti receptje...amit ma ugyebár sok marketingtanácsadó próbál pedig elhitetni a "tuti módszerivel"- ami mindenkinek beválik- és az ingyenes csalijaival. Hidegrázás! Zárójel bezárva.

Ha érdekel a könyv angol nyelvű eredetije, itt tudod letölteni:
http://fredrikharen.com/wp-content/uploads/2013/02/Ideabook_preview.pdf

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletadobozonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr6212805886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása