Ha valami, akkor ez valóban inspiráló - egyedülálló programsorozat indult tudatos nőknek

2018. október 18. 09:56 - evaszlfk

“Barta Nikivel egy kávézás alkalmával találkoztunk, és egyből tudtuk, a hasonló mozgatórugóink közös irányba hajtanak bennünket. Kitaláltunk és felépítettünk egy hazánkban egyedülálló közösségépítő módszertant, mert azt látjuk, hogy hiány van a nőknek szóló, igényes szakmai platformokból, ahol a saját (szak)tudásukkal, tapasztalataikkal ösztönzik és fejlesztik egymást a tagok” - meséli a Womenspiration egyik alapítója, Szlafkai Éva kreatív szakember.

 Womenspiration egy olyan inspiráló havi programsorozat, amely főként húszas-harmincas nőknek nyújt lehetőséget reggeli vagy egész napos workshop keretében inspirálódásra, gondolatébresztésre és szakmai networkingre.

petrapakophotography_womanspiration_szept-3310.jpg

Persze a nőknek szóló eseményeknek ma már számtalan platformja van, kezdve az üzleti reggeliktől a divateseményeken át, kézműves workshopokig, vagy éppen kerekasztal beszélgetésekig. Mégis a Womenspiration alapítóinak sikerült egy különleges értéket kihangsúlyozniuk, és programjaik alkalmával megvalósítaniuk.

A Womenspiration női programsorozattal a célunk egy olyan igényes, egymást fejlesztő közösség létrehozása, melynek tagjai mindennapi témákat dolgoznak fel kreatív formában, ezáltal támogatják, ösztönzik és inspirálják egymást.

A szakmai keretet és a kreatív témafeldolgozási módszertant az alapítók, Niki és Évi biztosítja, ám tartalommal a résztvevő nők töltik meg a reggeliket, workshopokat.

Tehát ez a különleges érték, hogy az inspiráló, fejlesztő, ösztönző tartalmat maguk a tagok adják, ám kreatívan vezetett körülmények között. Ráadául már elindult a Womenspiration blog is, amelyet a tagok írnak, ezzel is gyarapítva a közös tudásbázist.

Sokszínű résztvevők, értékes kapcsolatok

Rengeteg értékes kapcsolat épül a szinte mindig teltházas eseményeken: fotós és social médiás, HR vezető és újságíró, vállalkozó és coach, stílustanácsadó és blogger fogott már össze, és mindig nagyon feltöltő a hangulat. Fantasztikus, hogy az ország minden szegletéből látogatnak el hozzájuk inspirálódni vágyó nők, viszont a távlati terveik, hogy ezt a módszertant az online színtérbe is becsatolják. Ezt kívánja a digitális világ, és ezt kérik a külföldön élő követőik.

petrapakophotography_womanspiration_szept-2814.jpg

 A résztvevő hölgyek különféle területekről jönnek (van köztük HR-es, coach, marketinges, vállalkozó, szabadúszó, tolmács, projektmenedzser, lakberendező, újságíró stb.), mégis sok tulajdonságban hasonlóak: kitartóak, tudatosak, segítőkészek, kreatívak, barátságosak, vidámak, lendületesek, kíváncsiak, nyitottak, sokoldalúak, lelkesek, fejlődni vágyók… 

“Lelkes tenniakarás motivál minket!”

2018 januárjában egy kávé mellett született meg az ötlet, hogy a két nyughatatlan, kíváncsi, a munkájukat szenvedéllyel végző nő létrehozna egy olyan egyedülálló, egymást fejlesztő közösséget a korukbeli nőknek, amely szakmailag hiteles, igényes, magas minőségű, és ahová jó érzés tartozni. Niki oktatás- és közösségfejlesztőként a szervezésben és a partnerkapcsolat tartásban, Évi kreatív szakemberként a kreatív anyagok összeállításában és a kommunikációban találta meg a szerepét, míg az események szakmai tartalmát együtt dolgozzák ki. 2018. februárjában már meg is tartották az első Womenspiration eseményt, és azóta is töretlen lelkesedéssel vetik bele magukat ennek a szerelemprojektnek a fejlesztésébe. Ráadásul időközben olyan remek partnerek csatlakoztak hozzájuk, mint a HVG könyvek, a Nespresso, a BloomBudapest, az Urbanfood, Socialight és PakoPetraPhotography.

 petrapakophotography_womanspiration_szept-3336.jpg

Ez a 6 dolog adja a Womenspiration események különlegességét

 

  1. Ösztönző légkör - Ha felismerjük, hogy mások is hasonló helyzeteken mennek keresztül, könnyebbnek érezzük az utat, főként egy ilyen támogató légkörben.
  2. Különféle Tapasztalatok - A résztvevők által megélt élethelyzetekből, feldolgozott kudarcokból, megoldott problémákból mindannyian meríthetünk.
  3. Kapcsolatépítés - A résztvevők egy értékes és támogató kapcsolatrendszerhez jutnak hozzá, amely izgalmas együttműködések forrásául szolgálhat.
  4. Ötletmerítés - A résztvevők sokszínűsége, különféle látásmódja garancia arra, hogy új ingerek érjenek és nagyszerű ötletek megszületését inspirálják.
  5. Közös Tudásbázis - Egymás tapasztalataiból, szakértelméből merítve közös tudásbázist építünk, amelyből mindannyian fejlődhetünk.
  6. Kreatív Fejlődés - Az érdekes témákat egyedi eszköztárral, hol egyénileg, hol csapatban dolgozzuk fel, nagy hangsúlyt fektetve a résztvevői élményre.

 

Te is inspirálódnál? Gyere el egy reggelire. ;) https://womenspiration.hu/

Fotók: Petra Pako Pahotography

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletadobozonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr3114308299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása