Wellness pihenés helyett luxus óvoda?! Bambara Hotel a párok szemével

2017. december 11. 16:55 - evaszlfk

A varázslatos Bambara Hotel minden típusú megjelenésében (web, social, gasztro, enteriőr stb.) az exkluzivitást és a prémium pihenést kínálja, még kuponnal is ritka kincs vouchert vásárolni. Ám hiába állítják magukról a sok jót, van némi ellentmondás a történetben. Mondom, hogy mi.

Egyik évben a Mesés Shiraz Hotelben, vagyis a Bambara testvér szállodájában töltöttünk egy hétvégét, amely tényleg mesés volt. Bármikor visszamennénk és ajánljuk másoknak is. Úgy gondoltuk, hogy a Bambara is legalább ilyen - ha nem jobb - élményeket tartogat. 

bambara-hotel-premium-photos-exterior-hotel-information.JPEG

Nem így történt. Hogy miért? Elmesélem!

Mit várunk egy 4 csillagos hoteltől?

Persze nem lehet egy kalap alá venni az elvárásokat, de pár dologban megegyezhetünk szerintem: gasztronómiai élvezeteket, alvásra és szexre csábító ágyat, ropogós ágyneműt, pihentető kényelmet, minőségi enteriőrt, hangulatos zenét a folyosói hangszórókból, és meghitt wellness élményt várunk. Aki persze családos, annak a szexre és romantikára hajazó része családbarát szolgáltatásokkal helyettesítődik.

És itt jönnek a gondok. Az igények és elvárások tekintetében a gyerektelen párok és a családos vendégek, vagyis ez a két célcsoport nem igazán fér meg jól egymással. Sajnos.

A Bambara Hotel tökéletes élmény a családosoknak, de mi van a párokkal?!

Mielőtt lefoglaltuk a csomagot, körbekérdeztünk az ismeretségi körben, hogy kinek mi a véleménye. Erősen ambivalens képet kaptunk. Egyrészt dicsérték az ételeket és a környezetet, illetve ecsetelték a Bambara Hotelben lévő lehetőségeket, merthogy némely tétel csak lehetőségként merült fel.

  • "Jó lett volna a wellness részleg, ha nem ugrándoznának, üvöltöznének, játszanának a gyerekek abban a visszhangzós térben."
  • "Jó lett volna a pihenő szoba, ha nem ott szoptatnának."
  • "Jó lett volna a vacsora, ha nem gyerekricsajban kellett volna elfogyasztanunk."
  • "Jó lett volna a bárban iszogatni a finom borokat, ha nem gyerekekkel lett volna az is tele."
  • "Kényelmes lett volna a pihenés a szobában, ha nem azt hallgatjuk óráig, hogy gyerekek rohangálnak és fociznak a folyosón."
  • "Jó lett volna a romantikus szaunázás, ha ott is nem gyerekek játszanak..."
  • "Jó lett volna ha..." 

Szóval kaptuk a kritikákat bőven. De felkészítettek. Ehhez képest annyira nem volt rossz a helyzet, mert cselesek voltunk, hiszen iskolai szünet másnapjára időzítettünk, amikor tuti, hogy a családosok nagy része hazamegy. És igazunk volt, csak nagyon elvétve volt gyerek a szállóban. Viszont a pihenés tekintetében így is igen kellemetlen élményben volt részünk.

Wellness pihenés, pihenés nélkül

Az első este nagyon rosszul aludtunk, pedig engem bárhova letesznek, már durmolok is. Itt izzadtam, hánykolódtam, forgolódtam és reggel úgy keltem, mint a mosott rongy. Ezzel mindketten így voltunk.

Gondoltam majd másnap este kialszom magam. Aham. Mire elpilledtünk volna, elkezdett búgni a légkondi. Azt írták mindenhova, hogy ne állítgassuk, mert központi. Amikor már nem bírtuk, állítgattuk... de semmi nem történt. Feladtuk, próbáltunk elaludni amikor lehalkult, de ismét felhangosodott. Ilyen nincs! De van. Így telt az este. Hogy miért nem reklamáltunk a recepción? Ne kérdezd, fogalmam sincs. Talán mert stresszes, és igen álmos állapotban úgy fogott az agyunk, mint egy delíriumos hangyának, így ez az opció eszünkbe sem jutott.

giphy-downsized.gif

Szóval valami rumli volt azzal a szobával, vagy az energiájával...de komolyan.

A helyzetet a kinti wellness mentette, mert az fantasztikus volt a Bükk fái között, és mivel alig volt ember - gyerek meg pláne nem - bőven elfértünk.

A hotel szép, a környezet pazar, a kinti wellness hangulatos, a benti zsúfolt, az ételek finomak, a gyerekek hangosak.

A szobák kényelméről érthető okokból nem tudok pozitív érdemben semmit mondani. 

Hol marad Afrika?!

Oké, hogy a miliő szavanna feeling. De ennyi. Illetve kicsit vártam, hogy elkalauzolnak a fekete Afrikába - akár gasztronómiai utazásként, akár afroamerikai pincérek szolgálnak fel rooibos teát, netán afrikai szaunaszeánszok lesznek. Nem is tudom. Ezért a pénzért és márkaszemélyiségért ilyesmi plusszt is vártam. 150 ezret fizetni 2 éjszakáért és közben nem annyira élvezni, nem olyan jól  pihenni, nem éri meg.

Nem tudom, hogy családosként milyen véleményem lenne. Lehet, hogy elégedett - a szobás rumlit leszámítva -, ám jelenleg nem gyarapodunk, így nem is térünk vissza egy darabig. Családosoknak ott vannak a cuki szurikáták, a bükki rejtélypark, gyerekjátszótér, gyermekmedencék, gyerekprogramok... bátran ajánlom. De akinek nincsen gyermeke, gondolja meg a szállásfoglalást. Vagy kössön kompromisszumot!

Vajon a többi gyermektelen pár milyen véleményen van? Vajon visszatér ide? 

Jó tanácsok a hotel vezetőségének

  • Szeparálják jobban - akár helyszínenként, akár időszakonként - a vendégeket!
  • Fókuszáljanak csak a családosokra, a gyermektelen párokat pedig irányítsák a Shirazba!
  • Legyen külön családi étkező vagy romantikus étkező!
  • Legyen wellness csak felnőtteknek!
  • Iskolai szünetekben csak családosokat fogadjanak!
  • Tényleg ne engedjék be a gyerekeket a szaunába, a bárba, a pihenőszobába, 14+-os teraszra!

Jó tanácsok a családos vendégeknek

  • Legyenek tekintettel a többi vendégre, és figyeljenek a gyerkőcökre! Nyilván nekik is ki kell engedni a fáradt gőzt, és hát még gyerekek, természetes, hogy kíváncsiak, lelkesek, szeretnek játszani. Csak ezt ne magas decibellel és ne mindig rohangászva tegyék. Főleg ne étkezéskor és rossz időben a benti wellness részlegben.
  • Nem a gyerekek terepe a szauna, ne menjenek be!
  • Biztosan van gyerekfelügyelet, szóval adják le a csemetét, mielőtt mennének iszogatni a bárba.

Jó tanácsok a gyermektelen pároknak

  • Úgy időzítsetek, amikor nincs iskolaszünet, illetve inkább hétköznap menjetek, mint hétvégén.
  • Tavasszal és ősszel szuper a kinti részleg, nincs zsivaj és kellően élvezhető a vízhőfok. Nyáron túl meleg lenne, télen meg beszorul az ember.
  • Legyetek türelemmel a gyerekek iránt, ők is élvezik a hotel szolgáltatásait, csak éppen máshogy. De jobb a békesség. Max. megfogadjátok, hogy még pár évet halasztjátok a gyerekvállalást. :)

 Azért a kinti wellness mentette a helyzetet, pazar volt. 

A leadfotó innen származik.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletadobozonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr9813472399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása